Eilen oli lankojenpenkauspäivä. Se on aina yhtä kamalaa; epämääräiset lankapussukat ovat sullottuna vaatekaappiini niin tiivisti, että kaapin seinät taitaa antaa kohta periksi. Pitäis varmaan tehrä jotain…
No, löysin miä kuitenkin pari kerää Novitan Tenneseetä, jonka hempukasta väristä innostuneena virkkailin yhden Salomoni-huivin kesää silmällä pitäen. Ajattelin kokeilla huivin virkkausta aloittamalla sieltä huivin leveästä reunasta, tai yläreunasta, tai mikä ikinä sen virallinen nimitys nyt onkaan. Kerronpa tässä teille rakkaat asiasta kiinnostuneet nyt pääpiirteissään huivini ohjeen, jos se vaikka jotakuta innostaisi virkkailemaan.

 

Huivi Salomonin solmuilla

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lanka: Novita Tennesee

Koukku: <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 mm

Langan menekki: 104 gr

Huivin korkeus: 43 cm

Huivin leveys: 122 cm

 

 

 

Virkkasin alkuketjuksi 72 salomonia (silmukan pituus n. 15 mm). Jos haluat tehdä leveämmän huivin, niin sitten vaan salomoneja lisää (kuitenkin parillinen määrä).

  1. krs: Virkkaa kaksi salomonia, kiinnitys ps:lla aloitusketjun toiseksi viimeiseen solmuun. *Kaksi salomonia, kiinnitys ps:lla toisena olevaan vapaaseen solmuun*. Toista * - *, kunnes sinulla on enää kaksi aloitusketjun salomonia jäljellä. Virkkaa yksi salomoni ja löysästi virkattu pylväs ps:lla kiinnitettynä alkuketjun aloituskohtaan. Käänny.
  2. *Virkkaa kaksi salomonia, kiinnitys ps:lla toisena vapaana olevaan solmuun*. Toista * - *, kunnes sinulla on enää kaksi edellisen kerroksen salomonia jäljellä. Virkkaa yksi salomoni ja pylväs (ja aina vaan löysästi tehtynä ;)) kiinnitettynä ps:lla edellisen kerroksen kahden ensimmäisen salomonin solmukohtaan. Käänny.

 

Tässä kuvassa demonstroin kerroksen päättävää pylvästä (ja olen sitten vasuri).

370868.jpg

 

Kerrokset tästä eteenpäin tehdään samalla tavalla kuin 2. kerros. Ohessa piirros (oikeakätisenä), jossa aloitusketju on tilan puutteen vuoksi pätkä, mutta periaatehan on aivan sama.

 

 370859.jpg

 

Tässä valmis huivi sitten jo köllöttelee odotellen kesää ja auringonpaistetta. Sivureunat viimeistelin virkkaamalla vieriviereen kahden salomonin solmun muodostamia lenkkejä. Ilman näitä lenkkejä olisi huiviin riittänyt yksikin kerä Tenneseetä. Hapsuja ei kannata Tenneseestä tehdä, koska ne takertuvat toisiinsä kiinni ja näyttävät sen jälkeen pötkylöiltä ;)

 

 

370879.jpg

 

Sain myös pääteltyä ja hapsutettua (nuorin tyttäreni kyllä taisi laittaa hapsut, kiitos) yhden keskeneräisistä haarukkapitsihuiveistani ja lahjoitin huivin äidilleni nimipäivälahjaksi.

Mitäköhän tuo lanka olikaan? Hmm, varmaan Novitan Seiska Veikkaa tai Nallea.

 

372110.jpg