Olipa kerran Virkku, joka virkkasi pienen kilpikonnan ilman ohjeita. Kilpikonnan nimi on Isopää ja sen eteneminen on vieläkin hitaampaa kuin lajitoveriensa. Isopään toinen takajalka viipottaa irti maasta, joka johtaa väistämättä siihen, että Isopään iso pää noudattaa maan vetovoiman kutsua, poks.


565302.jpg565301.jpg

Olipa toisenkin kerran Virkku, joka virkkasi Aminekon ohjetta mukaillen vihreää hiirtä nimeltä Koura. Kouran kaikki osat olivat jo valmiiksi virkattuina ja kaikki näytti sujuvan kuin tanssi. Pahaa-aavistamaton Virkku pisteli lallatellen neulalla kouran korvia ja käsiä kiinni samalla telkkaria tujotellen. Ja kuinkas sitten kävikään?

565297.jpg

Virkku oli epähuomiossa pistellyt jaloiksi tarkoitetut pötkylät käsien paikoille!!!
Nyt Kouran kohtalona on odotella niin kauan, että Virkku tekee hälle uudet jalat, koska jaloiksi tarkoitetut kädet ovat niin hyvin päätelty, että ne eivät enää irtoa paikoiltaan.


565298.jpg

Ylläolevassa kuvassa näkyy, ettei pikkuisia käsiä voi käyttää jalkoina. Ja niin Isopää ja Koura jäävät odottelemaan Virkun apua ongelmiinsa. Saattaa olla, että odottelevat jopa 100 vuotta. Sen pituinen se.