Miten pystyisi käsitöillä elättämään itsensä, oikeesti? Miä oon nyt tän pupun kanssakin tehnyt töitä varmaan jotain neljä tuntia. Eli jos omalle työlle laskettaisi tuntipalkaksi vaikka pyöreä 10 €, kankaat mekkoon ja pupuun (vaikka onkin pupukangas ollut mulle ilmaista) n. 5 €, pumpulit 1 € ja pitsinauha 2 €. Eli jo noilla kustannuksilla pupun hinnaksi tulisi 48 €. Kuka ostaisi siihen hintaan yhtään pupua? Käsityö on ihan törkeän aliarvostettua ja oletuksena ostopäätökselle on, että käsintehty on saatava suunnilleen samaan hintaan kun joku Kiinassa halpatyövoimalla valmistettu nököhammas.
No, tämä ei ole nyt Kiinassa tehty, vaan Virkku on tämän omilla nakkisormillaan kursinut kasaan, tuhansien hikipisaroiden kostuttaessa hiusrajaa.

780874.jpg

Miten noin pienessä mekossa menee vaikka kuinka kauan tuhertaessa? Samassa ajassa olisin varmaan ommellut itselleni samanlaisen koltun ;).

780871.jpg

Toiseen pupuun on jo palat leikattuna, mutta nyt pitää kyllä taas keskittyä virkkauksiin. Ettei totuus pääsisi unohtumaan ;).

780872.jpg