Samospusero salomoneilla

Puseron koko on jotain m-l... Vähän vaikea sanoa kun se venyy ja paukkuu vähän joka vartalon päälle ;). Ohjeet ovat suuntaa antavat ja vasuria, eli soveltakaa tarvittaessa. Tässä ohjeessa en esim. neuvo miten tehdään salomonin solmu, koska siihen löytyy kyllä ohjeita esim. Tiitsan sivuilta. 
Laitan paremman kuvan jossain vaiheessa.

 

733966.jpg

Lanka: Novita Samos<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Langan menekki: n. 390 gr

Koukku: <?xml:namespace prefix = st1 />5 mm

Tiheys: Kukkapalan koko n. 15x15 cm, riippuen käsialasta.

Lyhyellä matematiikalla saan puseron leveydeksi 4 palaa x 15cm, eli 60 cm.

Puseron ympärys siis 120 cm levynä laskettuna,

mutta puseroa roikottamalla mitta kapenee :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Kukkapala:

 

Pyöritä pari kierrosta lankaa etusormesi ympäri ja virkkaa näin muodostuneeseen renkaaseen 12 ks, kiinnitys ps:lla renkaan ensimmäiseen ks:aan.
622369.jpg

1.              krs: *Tee 4 Salomonin solmua (yhden silmukan pituus noin 1 - 1,5 cm) ja kiinnitys ps:lla renkaan seuraavaan vapaaseen ks:aan*. Toista  * - *  11 kertaa. Sinulla on nyt aloitusrenkaaseen tehtynä 11 terälehtilenkkiä, joista kukin terälehti on muodostunut neljästä Salomoninin solmusta. Viimeinen terälehti tehdään 2 Salomonin solmua ja heti perään kaksoispylväs viimeisen ks:n kautta. Kaksoispylvään avulla pääsit viimeisen terälehden 'huipulle', josta päästäänkin jatkamaan seuraavalle kerrokselle ilman mitään kiipeilyjä.

622370.jpg


622371.jpg
622372.jpg

2.             krs: *Tee kaksi Salomonin solmua ja kiinnitä ne ps:lla seuraavan terälehden keskelle.*
Toista * - * 11 kertaa. Viimeinen lenkkiketju tehdään yksi Salomonin solmu ja pylväs sidottuna kerroksen aloituskohtaan. Sinulla on 12 silmukkakaarta.

622373.jpg

3.             krs: Tee 4 Salomonin solmua ja kiinnitys ps:lla samaan terälehteen, äskeiseen aloituskohtaan. *2 salomonia kiinnitys ps:lla seuraavan silmukkakaaren keskikohtaan*, toista * - * vielä kaksi kertaa.

4 Salomonin solmua ja kiinnitä ne ps:lla samaan terälehteen, *2 salomonia kiinnitys ps:lla seuraavan silmukkakaaren keskikohtaan*, toista * - * vielä kaksi kertaa.

Toista punaista tekstiä, kunnes sinulla on neliön muotoinen pala, jossa neljän Salomonin solmun lenkit muodostavat palan kulmat ja kahden Salomonin solmun kaaret ovat palan sivuja. Huom! Kerroksen viimeinen Salomoni kiinnitetään ps:lla kerroksen aloituskohtaan.
Valmiin kukkapalan koko on n. 15 x 15 cm.

622380.jpg622379.jpg

 

Yhdistäminen: Ainoastaan ensimmäinen pala tehdään kokonaan valmiiksi. Seuraavat palat yhdistetään toisiinsa aina 3. krs:lla terälehtien lenkkien ja kaarien keskikohdasta ps:lla vastaavaan viereisen palan lenkin/kaaren keskikohtaan. Etu- ja takakappalessa on yhteensä 26 palaa.

 

Yhdistämiskaavio:

620481.jpg

Hihat: Kun olet saanut miehustakappaleet yhdistettyä voit alkaa hihapalojen (yhdessä hihassa 9 palaa) yhdistämisen puseroon. Hiha muodostuu leveyssuunnassa kolmesta palasta, jotka yhdistetään keskenään ympyräksi samalla hiha-aukkoon paloja kiinnittäen. Palojen yhdistäminen/kiinnittäminen aloitetaan siis puseron hiha-aukosta, edeten hihansuuhun. 
HUOM! Tee hihojen kukkapalat muutoin saman ohjeen mukaan, mutta ilman 2. kerrosta, näin hihoista ei tule liian leveät liehuttimet. Eli 1. krs kukkapalaohjeen mukaan ja hihan toinen, eli tässä tapauksessa myös yhdistämiskerros tapahtuu näin:

2.      krs:  Tee 4 Salomonin solmua ja kiinnitys ps:lla samaan terälehteen, äskeiseen aloituskohtaan. *2 salomonia kiinnitys ps:lla seuraavan terälehden keskikohtaan*, toista * - * vielä kaksi kertaa.
4 Salomonin solmua ja kiinnitä ne ps:lla samaan terälehteen, *2 salomonia kiinnitys ps:lla seuraavan terälehden keskikohtaan*, toista * - * vielä kaksi kertaa.
Toista yo. punaista tekstiä, kunnes sinulla on neliön muotoinen pala, jossa neljän Salomonin solmun lenkit muodostavat palan kulmat ja kahden Salomonin solmun kaaret ovat palan sivuja. Huom! Kerroksen viimeinen Salomoni kiinnitetään ps:lla kerroksen aloituskohtaan.
Voit katsoa palojen yhdistämiskuvia poncho-ohjeestani, missä on esitettynä melkein samanlainen kukkapala-ohje, vähän enemmän on vaan terälehtiä ponchon kukassa.

Kaula-aukko:

1 krs: Aloita olkapäältä, 1 ps kiinnitettynä silmukan solmukohtaan. Virkkaa *1 salomoni (pituus n. 1 - 1,5 cm), jätä yksi solmu väliin ja kiinnitys seuraavaan solmukohtaan.*
Toista *-* koko pääntien ympäri.
2 krs: Jos kaula-aukko kaipaa vielä kokoon kursimista, voit toistaa ensimmäisen kerroksen ohjetta mukaillen kavennuksia oman mieltymyksesi mukaan (siis älä tee kavennuksia niin paljon, vaan tasaisesti vaikka joka viidennen solmun kohdalla).

Helma ja hihansuut: Virkkaa kahden salomoninsolmun muodostamia kaaria (Virkkaa kaksi salomonia, kiinnitys ps:lla toisena vapaana olevaan solmuun, jne) puseron helmaan ja hihansuihin niin monta kerrosta, että pituus on sopiva.