Nyt miä oon tuhonnu ne mun kaikki hahtuvat. Tilasin jo lisää kiekkoja Maartsin ehdottamasta Pikku Punatulkusta. Sieltä löytyykin aivan ihanan värisiä hahtuvakiekkoja! Tosin kaikki ne värit, mitä ensin katsoin sillä silmällä, olivat loppuneet :(. Eli tästä voisin päätellä, että jotkut pitävät just samoista väreistä kuin minä :).
Tämä ao. kassi on virkattu Pirtin Kehräämön hahtuvalangasta (vyyhti). Koukkuna oli kymppi ja lankaa meni se 150 g, eli koko vyyhti. Puolivälissä kassin virkkausta aloin katsella huolestuneena, että kohta loppuu lanka. No, sitten piti alkaa harventamaan, eli virkkasin pylväitä harvassa jonossa ;).
Ihan jänskä siitä tuli ja on ollut jo käytössäkin.

Aloitin virkkauksen pohjasta, eli 24 kjs:n hiirenhäntä, jota ympäri aloin spiraalina virkkamaan ks:ta.
Lisäsin molemmissa päissä n. kolme ks:aa joka kerroksella niin kauan, että ks:ta oli 53. Sillä silmukkamäärällä jatkoin jonkun viisi kerrosta, jonka jälkeen kavensin kahdella seuraavalla kerroksella molemmissa päädyissä yhden silmukan, eli yhteensä neljä silmukkaa.
Ks-kerroksia virkkasin niin kauan, että kassin korkeus oli n. 12 cm. Sen jälkeen yksi kerros pylväitä ja loput 4 kerrosta toistaen pylväs ja yksi kjs. Viimeistelykierros ks jokaiseen silmukkaan. Kassin korkeus tässä vaiheessa 29 cm ja leveys pohjasta 38 cm ja ja ylhäältä 34.
Hihnan virkkasin kolmen pylvään kerroksilla, pituus 130 cm.
Huovutus pesukoneessa 40 °. Mitat huovutuksen jälkeen:
Leveys 28 cm ylhäältä, 32 cm alhaalta.
Korkeus 24 cm.
Hihna 94 cm.
 

914973.jpg

Ja sit näitä kännypussukoita humpsahti myös lisää. Lankana Pirtin Kehräämön hahtuva (kiekko) ja koukkuna nro 6. Yhteen pussukkaan meni n. 28 - 30 g hahtuvaa.
Aloitin virkkauksen pohjasta ja aloitusketjuna 9 kjs, jonka ympäri virkataan ks:ta.

915089.jpg

Kerrokset vaihtuvat spiraalimaisesti. Lisäsin päädyissä sen 2 - 3 silmukkaa, kunnes silmukoiden yhteismäärä oli 23-25. Sillä silmukkamäärällä jatkoin, kunnes pussukan korkeus on jotain 20 cm. Tokavikalla kerroksella jätin etuosaan hihnalle aukon ja hihnat tein kiertämällä.
Pussukat huovutin pesukoneessa 40 °. Valmiin pussukan mitat n. 10 cm leveä ja n. 14 cm korkea.

914974.jpg

Näistä puuttuu vielä koristelut. Mitäköhän keksisi, vai pysyisinkö vaan Hello Kitty-linjalla....
Edit klo 23.25: Kiikutin nämä valmiiksi koristellut pussukat tänne, ettei sitten huomenna niitä tarvii erikseen esitellä. Ei näitä samoja hörhellyksiä jaksa joka päivä tuijottaa Erkkikään.

916450.jpg