CraftBits'n pupu

Tulosta pupun kaavat CraftBits'n sivuilta. Sivuilta löytyy englanninkielinen ompeluohje, mutta tämä kuvasarja on tehty CraftBitsin pupuohjeen laatijan luvalla niitä varten, jotka eivät englantia osaa (minä ;)). Kaavat ovat kahtena eri tiedostona, Bunny pattern 1 ja bunny pattern 2. Itse tallensin kuvat tiedostoina ja avasin ne Photo Filtre ohjelmassa. Sieltä sitten valitsin tulosta ->original size (alkuperäinen koko). Tai sama esim. Paintissa: Avaa tallennettu kaavakuva ->sivun asetukset->arkin suunta pysty ja skaalaus sovita 1 sivua 1 arkille. Näin kaavojen pitäisi tulla kokonaisina ja oikean kokoisina.
 

Ohje on sen mukaan, miten itse olen puput ommellut.


Jäljennä kaavat. Itse lisäsin jalkojen ja käsien pituuteen 20 cm.
Asettele kaavat kaksinkertaiselle kankaalle.

789971.jpg

Jalka (leg) x 4, käsi (arm) x 2, korva (ear) x 4, kasvot (front head) x 1, takaraivo (back head) x 1, takavartalo ( back body) x 2, etuvartalo (front body) x 2, häntäympyrä (ei kaavoissa) x 1. Jos haluat tehdä kaavoissa mainitut jalkapohjat (sole), niin niitä x 2. Ohjeessani en kiinnitä jalkapohjia. Tällä asettelulla mulle tuli yksi ylimääräinen kasvo, takaraivo ja häntä. Hyödynnän ne seuraavassa pupussa :).

Leikkaa mainitut osat 7 mm saumanvaroilla. Korvapehmukkeita varten leikkaa kaksinkertaisesta vanulevystä 2 x korva.

Ompele korvat, oikeat puolet vastakkain ja alimmaisena vanulevykorva.
Käännä korvat oikein päin ja tee korvan alareunaan vastalaskos (syvyys 1 cm), aputikkaa samalla korva umpeen.

789993.jpg

 

Ompele kasvojen kuonosauma ja päällitikkaa oikealta. Tee kasvot. Itse tein silmät, nenän ja suun Kotiväki-lankaa ja neulaa apuna käyttäen.

Aputikkaa korvat paikalleen (oikealle puolelle) kasvojen kaavoissa merkittyihin paikkoihin.

789994.jpg
Ompele takaraivon muotolaskos. Tikkaa päällipuolelta. Ompele takaraivo ja kasvot toisiinsa, oikeat puolet vastakkain, korvat aseteltuna kappaleiden sisäpuolelle.

790020.jpg

Siksakkaa saumanvara ja käännä oikein päin. Siksakkaa kaulareuna ympyränä, eli kaula-aukko jää auki.

790264.jpg

Ompele etuvartalokappaleiden keskisauma, oikeat puolen vastakkain. Siksakkaa saumanvarat ja päällitikkaa.
790026.jpg


Siksakkaa takavartalokappaleiden keskisaumanvarat. Ompele kaulasta alaspäin 2 cm ja häntälaskoksesta 2 cm ylöspäin. Väliin jäävä aukko on kääntö/ja täyttöaukko. Ompele häntälaskoksen alapuolinen sauma. Päällitikkaa sauma häntälaskoksesta alaspäin.
790032.jpg

Ompele häntäpyörylän reunaan pisimmällä tikillä rypytyslanka. Kiristä ja täytä pallero vanulla. Aputikkaa pyörylään jäänyt aukko kiinni.
Aputikkaa häntä häntäaukon reunaan oikealle puolelle. Ompele nurjalta häntälaskos poikittaissuunnassa kiinni. Samalla häntä kiinnittyy.

790036.jpg

Ompele jalat ja kädet. Jaloissa kaksi kappaletta ommellaan yhteen ja kädet taitetaan keskeltä pituussuunnaassa ja ommellaan sauma.
Ohenna saumanvarat kaarevilta kohdilta. Käännä ja täytä vanulla. Aputikkaa raajojen suut kiinni. Jaloissa saumat kulkevat keskellä edessä ja keskellä takana. Käsissä on yksi sisäsivusauma.
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />790044.jpg

Tässä vaiheessa otetaan taas esille vartalon etu- ja takakappaleet. Siksakkaa molempien kappaleiden reunat ympäriinsä. Aputikkaa kädet ja jalat paikoilleen etukappaleen oikealle puolelle. Älä kiinnitä käsiä liian lähelle kaulaosaa, n. 2 cm kaula-aukosta on sopiva etäisyys.
790048.jpg

790053.jpg

Nyt alkaa vaikein osuus. Kaikki muu onkin tähän mennessä ollut lastenleikkiä ;).
Aseta etukappale raajoineen itsestäsi katsoen oikein päin ja työnnä jalat selkäkappaleen täyttöaukosta niin, että selkäkappale on nurja puoli itseesi päin.

790058.jpg
Asettele etu- ja takakappaleet kohdilleen nuppineulojen avulla tai harsien. Jalat tulevat ulos täyttöaukosta ja kädet kaula-aukosta. Ompele etu- ja takakappale yhteen.

790061.jpg

Käännä pupu oikein päin täyttöaukon kautta. Hups, ja ihme on tapahtunut! Kädet ja jalat ovat kauniisti kiinni ilman näkyviä päälliompeleita ;). Siksakkaa kaula-aukon reuna ympyränä.

790073.jpg

Ja sitten vielä pää kiinni! Aseta pupun kasvot ja vatsa saumat vastakkain. Molemmat ovat siis oikein päin.
790080.jpg

Vedä toisella kädellä äsken hyppysiisi asettelema kohta täyttöaukon kautta kaula-aukon läpi. Katso, että oikeat puolet ovat edelleen vastakkain ja asettele pää kohdilleen vartalon kaula-aukkoon nuppineuloin tai harsien.
790083.jpg
Ompele sauma. Vähän hankalaa, mutta paljon helpompaa kuin äskeinen sivusaumojen ompelu ;).
790085.jpg

Työnnä kaikki ulkona olevat sisukset täyttöaukosta sisään (;)) ja Tadaa! Sulla on kokonainen pupu, kaikki saumat sisältä päin ommeltuna! Täyttöaukon kautta sitten tunget vanut päähän ja vartaloon. Ja jestas, mikä muotovalio pupu sulla nyt onkaan!

790090.jpg

Ompele käsin täyttöaukko umpeen ja pupu on valmis! Voi että ku on nätti :).

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

790091.jpg 

Kiitos CraftBits :)