Tiedättekös, Möhönasun blogissa törmäsin aivan ihaniin perhosiin! Möhönasu taasen oli törmännyt perhosiin aiemmin Orvokin blogissa, mistä löytyy hieno ohje upeille perhosille.
Ajattelin kantaa nyt lisää kortta kekoon ja laitaa oman perhossovellukseni ohjeen tähän esille. Kuinka ollakkaan, salomonin solmuillahan miä perhosetkin rakennan ;) Ei tää kyllä niin hieno ole, kun em. henkilöiden perhosihanuudet, mutta jos joku saa tästä ohjeesta jotain uutta ideaa, niin hyvä on.
Lisäys klo 21.10: Nätein perhonen tällä salomoni-tekniikalla tulee ihan semmoisella ohuella virkkauslangalla - tuloksena oikein ilmava perhonen :)

 

Perhonen Salomonin solmuilla, ohje

Ensin kuvana oikeakätisille. Kuvassa olevat mustat kolmiot esittävät kerroksen lopetuskohtaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 471841.jpg

Ja sama vasureille...

 

471867.jpg

Ja sitten sama valkoisella bambulla virkattuna :

471829.jpg

Ja tässä valmis perhonen lattialla lojuvan hiuspinnin kera ;)

471826.jpg

Ja sanallinen ohje hepreaksi seuraa tässä:

 

Virkkaa 4 kjs, kiinnitä renkaaksi ps:lla.
1 krs:
Virkkaa kaksi salomonia (pituus n. 1 – <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1,5 cm), kiinnitys ps:lla ensimmäiseen ks:aan. *Virkkaa kaksi salomonia, kiinnitys ps:lla seuraavaan ks:aan*. Jatka niin kauan, että sinulla on seitsämän salomoneista muodostuvaa lenkkiä. Viimeinen (8. lenkki) tehdään yksi salomoni ja p kiinnitettynä aloituskerroksen viimeiseen ks:aan.
2 krs: *Virkkaa 4 kjs, kiinnitys ps:lla seuraavaan salomonilenkin kärkeen*, toista *-* seitsemän kertaa. Virkkaa 2 kjs ja p kiinnitettynä kerroksen aloituskohtaan.

3. krs: *Virkkaa 2 salomonia, kiinnitys ps:lla edellisen kerroksen pylvääseen*, toista *-* vielä kerran.

*Virkkaa ps ensimmäisen kerroksen salomonilenkin kärjen kohdalle, 2 salomonia ja kiinnitys ps:lla kjs-kaareen. Tee näitä salomonilenkkejä kaikkiaan neljä samaan kjs-kaareen.* .
Toista *-* niin kauan, että sinulla seitsemän kjs-kaarta täytettynä salomonilenkeillä. Kahdeksas kjs-kaari tehdään 2 kertaa 2 salomonia ja kiinnitys ps:lla kjs-kaareen. Olet nyt kerroksen aloittaneen kahden salomonilenkin vieressä.

4.krs: *Virkkaa 4 salomonia, kiinnitys ps:lla seuraavan kaaren neljän salomonilenkin keskiväliin*. Toista vielä 7 kertaa.

 

Sitten vaan taittelet perhosen kahtia, teet haluamasi keskivartalon (mulla tuossa helmistä tehtynä) ja tuntosarviksi jotain sarvimateriaalia ;)