Joidenkin pari vuotta vanhojen tilastojen mukaan joka kuudes suomalainen kotitalous omistaa kesämökin. Itse en ole sitten yhtään mökki-ihminen, vaikka mieheni suvulla olisikin kesämökki vapaasti perheemme hyödynnettävissä.
Mökki-höperyyden puutteeni johtunee varmastikin siitä, että pikkukaupungissa asuminen on ihan verrattavissa sterotyyppiseen mökkeilyyn, ainakin saatavilla olevia palveluita ajatellen. Ja jos lapsuutta aletaan kaivelemaan, niin tokihan sieltäkin löytyy syitä mökkikammooni: Asuimme järven rannalla ja meillä ei varmaan ikinä syöty muuta kuin kalaa! Savustettuna, keitettynä, paistettuna, grillattuna, graavattuna, jauhettuna...

No, tästä takapihamme "tekojärvestä" ei tule kalaa, onneksi ;).
Naapurikylän VPK:n toimesta saimme taas uima-altaaseen veden varsin vaivattomasti ja siinä se odottelee rohkeita uimareita.
20 000 litraa vettä takaa Virkulle puuhaa koko kesäksi - korjaa roskat, klooraa, mittaa ph, korjaa ph, laita kirkastetta, imuroi pohja, jne. Onneksi tyttäret auttaa :).

uima-allas.jpg

Ja tämän aamun asteet:

uima-allas2.jpg

Hui, 12 °! Eilen päivällä vesi oli 21 °, eli yön aikana on tapahtunut huomattavaa jäähtymistä. Kuvassa allas näyttäisi olevan pystytettynä alamäkeen, joten lähdenkin tästä tarkistamaan, onko meillä edelleen vettä altaassa ;).