Hiphei! Sain valmiiksi kuukausitolkulla kesken olleen Bambu-boleroni! No, vähän miä nyt sitten fuskasin, eli alkuperäismallista poiketen en tehnytkään pitkiä hihoja, vaan pätkät :). Oikeastaan siitä tulikin ihan pidettävä, suorastaan lemppari, vaikka alunperin noiduin koko boleron hevon kuuseen. Tiedättekös muuten, että ainakin joskus on jossain päin Suomea ollut sellainen ravintola kuin "Hevonkuusi". Sehän on tosi kätevää, kun puoliso käskee painua hevon kuuseen, niin sitten vaan noudattaa iloisesti käskyä :).
No niin, siis Bolerosta on niin surkeaa kuvaa, että ihan itkettää...     599565.jpg       


Hih, peilin kautta kännykameralla iltamyöhään otettu kuva tuottaa loistavaa kuvamateriaalia! Sitten miä vielä muokkasin tuota kuvaa häivyttämällä koko otoksen melkein olemattomiin :).  Eiks oo kiva bolero (kun vaan näkis jotain)! Ehkäpä laitan tuosta parempaa otosta esille vielä kun vaan kerkeen.

EDIT!!!! Koska olen niin mahdottoman hyvä kuvaaja, olen myös osallistunut JAANAN järjestämään leikkimieliseen valokuvaskilpailuun :). Nyt kaikki sinne porukalla katselemaan, osallistumaan ja arvostelemaan :D.

Mallihan oli toisilla hihoilla varustettuna Novitan uusimmassa lehdessä. Saattaa hyvinkin olla, että hyödynnän tuon mallin etu- ja takakappaleosia muihinkin tuleviin boleroihin. Etukappaleissakaan siinä ei ollut mitään ikäviä etureunakavennuksia, joten virkkaminen oli sairaan helppoa!

EDIT 2! Tässä vielä pari selkeämpää kuvaa.

600073.jpg600070.jpg

Sitten toinen asia, mistä lupasin Pupuselle tänään vähän antaa vinkkiä, oli tuo edellisen (ja sitä edellisen) postaukseni kesäkassi. Pupunen kyseli kassin muotoseikkoja, joten tässäpä nyt ensinnäkin strategiset mitat noin suurinpiirtein:

599431.jpg
Laukussa on erikseen virkattava keskikaitale, jonka leveys mun laukussani oli n. 7 cm. Pituuden saa laskettua omaan laukkuunsa mittaamalla sivut miinus yläreunaan jätettävät avoimet osat plus pohjan leveys.
Keskikaitale kiinnitetään laukun kappaleisiin niin, että kaitale ja laukkukappale ovat nurjat puolet vastakkain. Sitten siitä vaan virkkailaan molempien reunojen läpi ja yli kiinteillä silmukoilla n. 1 cm päästä reunasta. Empä tuohon sen kummempaa ohjetta osaa antaa...

599567.jpg

Jos Pupunen oli kiinnostunut myös silmukkakaaviosta, niin siihen apuja täältä.
Nyt miä alan kyllä teurastaa näitä saamarin ärsyttäviä kärpäsiä, joita pörrää ympäri kämppää. Tunkevat koko ajan iholle ja kakkivat ikkunoihin!