Eilinen ja osittain tämä päivä menikin mukavasti tämän kolmiohuivin parissa. Alunperin suunnitelmissa oli ruskea-vaaleanpunainen huivi, mutta aikani mietittyäni päätin lisätä mukaan vihreätä ja lilaa. Olen tulokseen ihan tyytyväinen, koska olen aivan ehdottomasti hippityyppi ja kapinoin kaikkea konservatiivisuutta vastaan - keski-ikäisessä ruumiissani asuu nuori kapinallinen ;).

684055.jpg

Lankana on Tennesee, menekki 322 g, koukku 3. Hapsut ovat Samoksesta, koska merseroitu Tennesee ei sovellu hapsuihin kiinnitakertumisalttiuden vuoksi.
Kolmioista koottu kolmiohuivi on taattu tasasivuinen kolmio, eli kaikki sivut ovat yhtä pitkät, 112 cm. Tämä ei ole välttämättä hyvä juttu, koska jos haluaa huiviin lisää leveyttä, niin saa kaupanpäällisenä myös lisää pituutta...
684059.jpg

Saan huivin kulmat nipin napin edestä solmuun, eli leveyttä olisi voinut olla enemmän; mutta sen jälkeen takaosa olisi takuulla hiponut maata ;). Enivei, tykkään huivista ja jopa mieheni kehui sitä. Yleensä hän ei silmiään räpsäytä mun virkkuiden suuntaan :).

Kolmiopalat yhdistin toisiinsa virkkaamalla ja sehän sujuikin ihan sutjakkaasti.
Nätin ja joustavan yhdistämissauman sain tähän tapaan:

Palojen oikeat puolet vastakkain, piilosilmukalla silmukoiden takareunat yhteen, yksi ketjusilmukka väliin ja taas piilosilmukalla silmukoiden takareunat yhteen, jne.

684052.jpg

Nurjalta puolelta näyttää tältä,

684057.jpg

ja oikealta puolelta tältä.

684060.jpg

Tässä esimerkissä käytin yhdistämiseen tarkoituksella eri väristä lankaa, mutta tositilanteessa tietty käytin palojen värejä.
Yhdistämissaumasta tuli ihan edustamiskelpoinen molemmin puolin. Eli eipä haittaa vaikka huivi humpsahtaisi harteille nurinperin ;).

Edittiä: Lisäsin vielä omalle sivulleen, eli tähän, huivin kokoamiskaavion, ym. mukavaa.