Tulin tänne vaan lähinnä ilmoittamaan, että olen vielä elävien kirjoissa. Vähän on kiirettä pidellyt ja virkkailut ja käsityöt yleensäkin ovat jääneet paitsioon. Inspiraatiokin on siis ihan kateissa! Lankoja kyllä olisi vaikka minkä väristä ja merkkistä, mutta paha niistä on aloittaa mitään tekemään ilman ideaa... No, kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Tämä vuodenaika ei vaan sovi mun vartalolle.

Edellisen postauksen kommenteissä nimimerkki Swedcvref (kiva, selkeä ja helposti lausuttava ;)) kyseli virkkauksen kavennuksista ja lisäyksistä. Omistan sellaisen kirja-aarteen kuin "Tyttöjen käsityön opas" vuodelta 1966 ja kuvasin siitä tämän sivun opiksi ja ohjenuoraksi:

1130147.jpg

Ja nyt joudun tietysti linnaan ja putkaan, kun tällä lailla menen kuvailemaan kirjallista materiaalia. Pääasia kuitenkin, että ihmiset oppii virkkaamaan ;).

Olen miä tänään pikkuhetken viettänyt ompelukoneen äärellä. Ompelin sydämiä, joiden oli tarkoitus roikkua valmistuttuaan jouluisena koristeena. Unohdin vaan laittaa noihin ripustusnauhat ompeluvaiheessa ja nyt sylettää ihan hirveän kamalan paljon, kun vanutkin on jo tungettu sisälle ja kääntöaukko tikattu kiinni.
Eli hyvästi vaan sydämien koristeellinen elämä ja tervetuloa neulatyynyjen arkeen.

1130149.jpg