Voi kun elämä voisi olla aina helppoa! Mikään ei häiritsisi mieltä; työnteko olisi älyttömän kivaa ja palkitsevaa, kotona kaikki eläisivät sopusoinnussa keskenään, terveys olisi mitä parhain, kaikki ihmiset olisivat kavereita keskenään ja ennen kaikkea tulisi hyvin toimeen itsensä kanssa. Tosielämässä kuitenkin tapahtuu myös ikäviä asioita ja niitä sitten keräillään vuosikausia, ihan huomaamatta, mukaan arkiälämän painolastiksi. Kuljetaan käpertyneenä kaikkien ikävien ajatusten ja muistojen kanssa huomaamatta, että eihän kaikkea koettua todellakaan tarvitse raahata mukanaan. Iltaisin ei tule unikaan silmään; heti kun laittaa pään tyynyyn, niin kaikki huolet vyöryvät ajatuksiin. Uskokaa pois, puhun asiasta, mikä on minulle erittäin tuttu.
Viime viikolla juttelin kuitenkin erään ihmisen kanssa, joka neuvoi minulle ihan uskomattoman hyvän konstin, kuinka saada mielensä keventymään kaikesta turhasta. Kyse on mielikuvien käytöstä, ei sen kummemmasta:

Tässä on pahvilaatikko, johon voidaan laittaa kaikki tylsät asiat, joita ei tarvitse enää muistella. Miksi raahata mukanaan jotain loukkausta tai ikävää tapahtumaa, joka saa sinut huonolle päälle tai ahdistuneeksi? Kuka siitä hyötyy? Ei kukaan.
Eli sinne vaan, heitä turhat, mieltäsi piinavat ajatukset yksitellen, ajatuksella, tuohon pahvilaatikkoon ja jätä ne sinne. Pahvilaatikko on ihan pohjaton, sinne mahtuu ihan mitä vaan. Miäkin olen laittanut sinne melkein kokonaisen työpaikan, siis ex-sellaisen ;).

570809.jpg

Kun kaikki kuona on laatikossa, laitetaan pahvilaatikon kansi kiinni ja hähhähhää - sinnehän jäit typerä ajatus! Jos tämä konsti ei heti tepsi, niin sitä voi tehdä niin usein kunnes varmasti toimii.

570811.jpg

Mulla on nykyään paljon helpompi hengittää, kun annoin itselleni luvan luopua muistoista, joilla en tee mitään. Eikä siihen tarvittu kun yksi pahvilaatikko (mulla se pahvilaatikko on ihan vaan mielikuvana mielessä... Ei meidän olkkarissa oikeesti seiso pahvilaatikko keskellä lattiaa :))
Täten julistan tämän pahvilaatikon kaikkien käyttöön. Sinne voi pudotella painolastia ihan hiljaa hissukseen tai hirveellä ryminällä.
Mukavaa kevätpäivää kaikille :)